Sraz 2018

TERMÍN: 25.-27.5.

MÍSTO: Horka II - kemp Horka

POČET VOZŮ: 26

POČET ČLENŮ: 32 (z toho 9 bez vozů) 1 mimoklubové auto

Po loňských smíšených zkušenostech převládla pozitiva - poměrně dobrý kemp a hlavně blízkost parádní plochy pro jízdu zručnosti. Takže znovu v Horce!

V pátek jsem na místo přijížděl s neutuchajícím pocitem ve stylu "bude to průšvih, ale nějak to dopadne" :). Ke klidu nepřidalo ani vědomí, že z nedostatku lepšího soustředění se na přípravu, se sem tam objevily nedostatky. Radost ale byla z klubové plachty, kterou řivezl Olda rovnou z výroby, a podařila se náramně.

Základ vyšel - počasí zatím snad nejlepší co jsme měli. Páteční účast poněkud slabší, napočítal jsem asi 10 vozů. Letos nikoho cestou neskolily technické potíže, spíš rodinné probémy. O muzeální vložku se postaral Vlasta se svou výstavkou původních opotřebených věcí z jeho letité rodinné dvoudveřovky. O výkřik moderní technky se naopak postaral Ruda, který svůj vůz přepracoval na noční lapač hmyzu.

Sobota klasicky naplněná dějem. Dorazila další auta - celkově 16 x Mk1, 4x Mk2, 5 Mk3 a 1 x Anglia. Chtěl bych tu pochválit značný počet členů, kteří, byť mají auto v renovaci, nebo nepojízdné, tak se přijeli alespoň podívat.

Ohledně dopolední burzy jsem napočítal už 5 lidí, kteří něco přivezli, takže snad se do příště ještě zlepšíme

Kolem oběda už přišly první zprávy o potížích, které se nás drží zkrátka všude - Problém s hospodským. Ale to už začínala soutěž o Cortináře srazu. Pro zahřátí motorů před jízdou zručnosti, jsme vás trochu povodili okolím. Když jsme, v cíli jízdy dle itineráře, dlouho marně vyhlíželi první vůz, říkal jsem si, že to bude dlouhé odpoledne. Naštěstí cesta zamotala hlavu jen pár posádkám, a já vím, že žlutozelené autobusové zastávky se v Posázaví vyskytují výhradně v blízkosti statků :). Jízda zručnosti skoro jako loni. Vlasta jen dodal bonus - střelbu z praku, jako připomínku historických srazů, kdy se pomocí střelby ze vzduchovky, nebo hodu granátem, vykazovala činnost pro Svazarm.

Ve 20h proběhlo vyhlášení soutěží - Oldovi se podařilo sehnat ceny značek Lamart a Sencor. Cortinářem srazu se již podruhé stal Míra Silovský, jehož výraz "Já už tu těžkou věc nechci táhnout domů" můžete vidět na fotce. Diplom za káru srazu odvezl Jirka Meduna.

Kára srazu 1. místo - unikátní vůz v unikátním stavu

Kára srazu 2. místo - Italka v poměrně původním stavu

Kára srazu 2. místo - a zároveň Cortinář srazu

Kára srazu 3. místo - nováček srazu

Ráno už snídaně zatloukla poslední hřebík do pomyslné rakve myšlenky využítí kempu v roce 2019 - rozhodně ne!

Díky všem kdo se přijeli podívat, speciální dík pro Marcela Bossmana, který dorazil z Holandska, a byl takovým hlavním fotografem srazu, a byl nadšen....což je z fotky myslím zřetelné

Martin Šátka

Pozvánka na sraz