Sraz 2021

TERMÍN: 4.-6.6.

MÍSTO: Autokemp U letadla - Seč

POČET VOZŮ: 46

POČET ČLENŮ: 47 (z toho 9 bez vozů) 4 mimoklubová auta

Rekordní sraz přátelé, bylo to neskutečné, pěkně jsme se vešli do rozvolňování coviďáka, i do počasí. A, že jste se všichni těšili, napočítal jsem v pátek již okolo 25 aut. Cestou kleknul jen jeden taunus, ale to beru jako Boží zásah....inu jet taunusem na cortina sraz :)

Burza zas nic moc, tak asi spíš přesunout do online světa. Až večer jsme měli šanci pořádně projet orientační jízdu, abychom záhy zjistili, že uzavírky v Seči nám jí úplně změnily. Ale poradili jsme si.

Komu se v sobotu ráno chtělo vstávat, dal veteránskou burzu v Chotusicích, a pak už probíhala klasika, příjezdy dalších posádek, registrace (kdo byl tak pije z povedeného klubového půllitru), no vypadalo to jako by tu žádný covid nikdy nebyl. V rámci zahájení srazu promluvili i pamětníci z řad zakladatelů (pan Svejkovský) a z poslední dekády svazarmovského klubu (paní Štrymplová). A díky ní se našlo klubové razítko z 80.let.

Celkem dorazilo 5 vozů Anglia, 21 Mk1, 10 Mk2 a 10 Mk3. Kromě každoročně viděných vozů jste mohli potkat Anglii 105E, citlivé renovace "emkádvojek" z Brněnska, Anglie 100E, jednoho ze zakládajících členů, které sraz probudil z desetilété hybernace, a dále poměrně dost aut, která se na srazu objevila poprvé, tak doufejme, že si to jejich majitelé užili.

Ve 14 hodin proběhl start prvního účastníka do soutěže o Cortináře srazu. Ještě, že funguje automatizace, páč, když jsem v dálce viděl odjíždět třetí auto, a startér Venca si stále spokojeně pomlaskával u oběda...no vidím, že napříště stačí vaše hodinky. Orientační jízdu jsme zpestřili majitelům jednoho rodinného domku ve slepé uličce v nejmenované obci, neb tam poměrně dost posádek zajelo na návštěvu. Výslužkou jim byla alespoň dobrá rada. Při jízdě zručnosti nebyl nikdo přejet, což mne poměrně dost udivilo. Nejlepšího bodování jízdy dosáhl Jirka Meduna, ale nebylo to jen tak. Kdybych vám tuto westernovou scénu měl připodobnit bylo to asi takto. Jirka ve svém stříbrném GT sršni přimhouřeným pohledem měří rozpálený asfalt. Přistoupí k němu startér Olda, a povídá: Máš rukavice? Jirka: "Nemám rukavice" Olda: "No to bys ale měl, protože teď tu byl jeden, kterej to vzal po zadních, až lítaly kužely" Jirkův pohled se svezl k přihrádce, a za chvílí již zvuk jelenice natahující se na lidskou kůži prořízl líný zvuk motoru 1600GT. No a bylo vymalováno. Tradiční poznávačka dílů byla opět vykutálená, ale mnozí se poměrně lepšíte.

Ve 20h proběhlo vyhlášení soutěží - Největším znalcem součástek se ukázal Jirka Meduna. Káru srazu z mého pohledu zaslouženě obdžela Mk2 Martina Špačka. Doufali jsme, že se nestane, co loni, a bude jen jeden Cortinář srazu, který si zapečenou mrkev odveze domů. I stalo se, a už počtvrté stál na bedně (tentokrát doslova) Jirka Meduna.

V Káře srazu se nám umísily tři vozy, které přijely poprvé

Kára srazu 1. místo - mk2 ve stylu 1600E

Kára srazu 2. místo - mk2 poprvé na srazu.

Kára srazu 2. místo - Anglia 105E poprvé na srazu.

Kára srazu 3. místo - mk1 poprvé na srazu

Kára srazu 3. místo - mk2GT

Kára srazu 3. místo - mk3 dvoudvéř

Ráno byla možnost návštěvy unikátní sbírky cyklomuzea u Golčova Jeníkova, ale nebyl zájem. Pokud tudy ale někdy v budoucnu pojedete, určitě se tam zastavte.

Díky všem kdo se na sraz přijeli podívat.

Martin Šátka

Fotografie - Bára Hrubá, Míra Silovský, Martin Šátka, David Novotný

Více fotek

Tady

Program srazu

Těšíme se za rok